Otthoni edzés – mozogj a karantén ideje alatt

0
199
otthoni edzés

A sajnálatos egészségügyi vészhelyzet miatt rengeteg amúgy aktív sportoló kényszerült bezártságra, a konditermek is sorra zárják kapuikat. Ez ugyanakkor ne jelenti azt, hogy le kellene mondanunk a mozgásról, hiszen ez számottevően erősíti immunrendszerünket.

Szerencsére rengeteg hatékony edzés módszer létezik az otthoni edzésre, akár eszközök segítségével, akár eszközök nélkül a saját testsúlyunk felhasználásával. A Youtube tele van ezekkel, de akik nem rutinos keresgélők, vagy nem tudnak elég jól angolul, nem nagyon boldogulnak a feladattal: a rengeteg találat közül kiválasztani a megfelelőt.

Számukra is segítséget nyújthat a Fitness Fiesta Magazin, amely már hosszú ideje foglalkozik azokkal, akik időhiány, vagy kényelmi szempontok miatt otthon kívánnak edzeni.

A keresőből rengeteg edzés módszer és gyakorlat közül választhatunk. Léteznek TRX, kettlebell, kézi súlyzós gyakorlatok, de rengeteg eszköz nélküli gyakorlatot is találunk. Van hiit edzés, kardio edzés, izomnövelő edzések akár izomcsoportokra is lebontva.

Csak meg kell tanulni az amúgy logikus rendszer használatát. A legjobb, ha az edzésterv menüpontból indulunk el. Innen akár nemekre bontva is találunk számos lehetőséget az 5 perces átmozgató gyakorlatoktól a 20-30 perces komoly edzésekig, amelyek élsportolókat is megizzasztanak. Külön címkékre van bontva a legtöbb típus például van gyűjteménye az otthoni edzés kulcszónak, ahol több tucat különböző program közül válogathatunk.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét